Äventyr och porträtt

Äventyr och porträtt - det uttrycket brukar jag ju använda mig av här och var. Jag tycker det stämmer så väl in på det jag gör och tycker om att göra. Kontrasterna i det jag fotar och pysslar med. Den här helgen fick jag verkligen lite av båda delar, eller ja kanske störst dos av äventyr, som det ska vara.


Porträtt - Bröllopsfoto

Det har börjat trilla in lite förfrågningar vad gäller just bröllopsfoto, vilket känns väldigt roligt. Bröllopsfoto är så roligt, just för att jag får äran att föreviga ett pars stora dag av kärlek. Det är så mycket känslor inblandade (ja vilket såklart även påverkar mig som normalt inte är så blödig). Att mina bilder blir det som blir ett av deras främsta minnen av dagen. Visst, det är det stor press på mig som fotograf och ofta stress. Men, jag gillar den biten också. Man skärper till sig till 100%.


I helgen fick jag föreviga ett par som gifte sig i Husby Rekarne kyrka här i Eskilstuna. Med mig fick jag världens underbaraste till fotoassistent, ja och packåsna, som han själv kallade sig för. Jag kände mig först lite nervös innan att ta med honom, kände mig orolig att jag skulle bli nervös då i och med att jag jobbar själv annars. Men det gick verkligen bra, helt suveränt faktiskt. Han höll sig i bakgrunden när det behövdes men fanns alltid till hands när jag behövde honom. Precis som det ska vara. Ett perfekt team även där.


Innan vigseln gick vi runt kyrkan, för att reka fotorundan vi tänkt ta med paret och testade dagens ljus då det var helt annorlunda ljus mot när vi var här förra helgen. Nu var det ett milt fint soldis.

Fotograferingen i sig gick bra men blev lite stressigt då brudföljet blev sena till kyrkan på grund av trafik och annat som inte de själva kunde hjälpa, och dessutom hade en tid att passa efter vigseln.


Men det var bara att göra vad man kunde på den korta stund som gavs. Några gruppfoton, bröllopsporträtt och detaljbilder blev det ju i alla fall. Ja utöver alla bilder jag tog under vigseln.


Efter fotograferingen åkte vi hem. Marcin lagade mat medan jag pustade ut och packade om väskorna för en tur upp till Tuna Hästberg och söndagens gruvtur.


Äventyr - föreläsning och gruvtur

Mätt, glad och mentalt trött styr vi kosan mot Dalarna och Tuna Hästberg. Ikväll ska jag lyssna till Mats Svensson och hans tur på skidor över Grönland. Här kan du läsa mer om honom och hans företag Team Utveckling och Äventyr. En inspirerande föreläsning om utmaningen det innebär att ta sig på turskidor 60mil över Grönlands is, snö och glaciär på 26 dagar. Jag vet inte om jag blev så inspirerad att själv göra samma grej, men absolut att sätta upp ett nytt mål att sträva mot.


Söndagen bar det av till en gruva som jag återvänt till flera gånger. Denna gång för att börja visa runt Marcin i den och passa på att testa nya mobilens kamera. Min plan är att vi börjar i ena ändan vid dagbrottet och jobbar oss bortåt mot östra delen vid olika besök framöver. Vi började med att kika runt i de delarna i anslutning till dagbrottet.