Fiffiga funktioner i Wix - E-POSTUTSKICK

Tror inte att det gått någon av er förbi att jag jobbar med Wix och att det är plattformen jag byggt min hemsida på. Självklart kan jag hantera även andra ... för att bygga, hantera och anpassa hemsidor. Men Wix är det jag själv fastnat för.


Det tre saker jag fastnade för är främst:

  1. Enkelheten att komma igång med hemsidan, utan kostnad.

  2. Du ser hela tiden vad du gör med sidan och kan lätt förhandsgranska i vyn för mobiler.

  3. Du kommer långt utan att behöva betala ett öre.

Idag, över två år senare har jag uppgraderat hemsidan så jag har ett betalpaket för jag kände att jag behövde det. Dessutom har jag licens för Visitor Analytics - ett toppenbra program för att analysera besökarna på hemsidan - vända och vrida på informationen så du kan optimera sidan efter det.


Men jag tänkte att jag går genom några av de funktioner jag själv brinner lite extra för, som gör mitt liv som egenföretagare lite extra lätt.


E-postmarknadsföring

Jag börjar med något så simpelt som e-postutskick från Wix. Varför ska man använda en sådan tänker du kanske? Varför inte använda MailChimp? Absolut kan du istället använda något annat, men det en programvara eller app för detta gör är att skapa ett utskick som ser tilltalande och proffsigt ut på ett enkelt sätt och dessutom med en bra uppföljning.

Denna funktion hittar du under Marknadsföring och SEO > E-postmarknadsföring.

Här möts du av en vy med rekommenderade mallar och dina senaste E-postkampanjer. Jag kan här välja att börja med en färdig mall och anpassa den så den passar just mig eller så kan jag börja från scratch. Duger ingen av mallarna kan jag alltid klicka på "Fler mallar" (långt uppe till höger, se skärmdumpen ovan).


För jag muspekaren över en mall kan jag välja mellan att förhandsgranska eller använda mallen.

Klickar jag på "Använd mall" hamnar jag i gränssnittet för att skapa och redigera själva mailet.