Fiffiga funktioner i Wix - VISITOR ANALYTICS

Är du som jag och egentligen bara vill se framåt och hitta på nya saker och har nya idéer hela tiden? Eller är du den mer eftertänksamma och tveksamma personen som gärna analyserar och tänker efter innan du gör något? Oavsett vilken personlighet du är, har du egen hemsida och vill locka besökare behöver du då och då sätta dig ner med lite besöksstatistik.


Visitor Analytics

Ok, jag är inte helt kompatibel med grafer, staplar och tabeller. Jag är nog mer den där inspiratören som ser framåt och gärna med stora penseldrag när jag sätter igång. Men, även jag har insett vikten av att lägga tid på statistik då och då. När det gäller mina egna kanaler och hemsida är det faktiskt riktigt intressant.


Visitor Analytics följer inte med som standard i Wix men det är en app du lätt kan installera. Hur du installerar appar går jag genom i min kurs hos Moderskeppet - Enkel portfolio i Wix.


Appar lägger du till genom att i adminläget klicka på "Appar" i vänsternavigeringen. I "App market" klickar du i sökrutan högst upp och söker på "Visitor Analytics" och följer instruktionerna för att lägga till den.


När appen väl är installerad och konfigurerad hittar du den lite längre ner i vänsternavigeringen under Appar. Se bilden.


Så som många andra appar finns det en gratisversion av appen och jag rekommenderar alltid att börja med den för att känna efter om appen känns bra och att den passar dig. Jag har nu kört appen i över två år och den är ovärderlig för mig. Om man jämför med den inbyggda så presenterar den mer data och på ett överskåldligare sätt. Jag ser lätt hur många besökare jag haft denna månad, vecka eller under dagen. Men för att inte ta med funktioner ni behöver betala för just nu kommer jag gå genom grunderna bara.

Besökare

Denna siffra talar om totala antalet besökare på hemsidan. Oavsett om en besökare varit inne en, två eller flera gånger denna period.


Unika besökare

Till skillnad mot Besökare talar denna om antalet unika besökare, d.v.s. här sorteras de extra antalet besöken en enda person gjort under vald period. Det vill säga, en besökare räknas som just en besökare även fast de varit inne flera gånger.


Sidbesök

Vilka sidor får helt enkelt flest besökare. Just här har min startsida fått flest sidbesök, rätt logiskt då det är landningssidan för hela hemsidan. Blogginlägget "Filma under ytan ligger tvåa", vilket var mitt första inlägg om att fotografera och filma under vattenytan. Det lockade många läsare.

Statistiken här kan tala om en hel del. Vilka sidor