Stiglöst i Oldfjällen - del 2

På grund av den tunga vandringen i det blöta mjuka underlaget har vi kortat av turen med kanske hälften. Men, mellan regnskurarna har vi hittat en fin plats precis vid Korsvattnet. Det lutar lite och marken är helt svampig, det ska väl ändå tältet hålla en natt, eller...


Tältning vid Korsvattnet

Mellan solskensregnet och regnbågar hittar vi vårt tältställe till slut. Vi inser snart att antingen är marken mättad av snösmältningen eller alldeles för buskig för att tälta i. Så den svampiga gräsplätten precis vid sjön fick duga. Den bjuder i alla fall på fin utsikt.

Nu är vi skapligt trötta båda två och fötterna ömmar. Det ska bli så skönt att komma in i tältet och få sig ett glas vin och snart krypa ner i sovsäcken. Marcin lagar vår specialare med potatisgnocci och chorizo och lyxar till med lite färska champinjoner också. Maten och vinet smakar ljuvligt, trots att jag inte ens känt mig hungrig.


När regnet slutat utanför tältet går vi ut en sväng och vi får en helt underbar kväll - sol och vindstilla. Marcin provar att kasta lite med flugspöet men som väntat går det sådär, kul att få lite bilder i alla fall. Vi är båda överens om att vår omplanering av rutten känns helt rätt med tanke på underlag. Men vi är också helt överens om att naturen är helt fantastisk.


Tillbaka till Långsådalen

Även fredagen vaknar jag vid sju. Det är jättevarmt i tältet och jag ser att solen skiner utanför, så jag smyger mig ut ur tältet med kameran. Jag måste ändå på toaletten och fylla på med mer vätska i kroppen.


Det är soligt och helt stilla ute och jag sätter mig på samma sten som Marcin stått och fiskat på kvällen innan och jag bara njuter av tillvaron. Det är en obeskrivlig känsla att sitta där och inte se något spår av liv i huvud taget.


Kängorna ja, ja de var inte helt lätta för någon av oss att få på. Dels är kängorna lite fuktiga och sen har fötterna svullnat efter all vandring igår. Men när jag gått med dem på en stund känns det ok igen.